licht

licht

Het licht komt weer terug! Tijdens de zonnewende vanavond ga ik meegeven aan het vuur wat ik wil loslaten en daarna plant ik zaadjes voor de gevel van mijn huisje als symbooltjes voor wat ik juist wil laten groeien. En dan ga ik een paar dagen offline.

Groei heeft, behalve stappen zetten, ook rust en stilte nodig. Duh, zou je zeggen. En toch vind ik dat ik voor mezelf moet verantwoorden dat ik een paar dagen niet met social media bezig zal zijn.
Wat ik in ieder geval ga loslaten is controle 😉

Over het pad dat ik ben opgegaan hoef ik niet meer na te denken. Aan alles voel ik dat het klopt.
Omdat ik enorm blij word van wat ik doe. Dat vooral. Van de mensen die ik mag ontmoeten en uitnodigen om voor mijn lens zichzelf te zijn. Van de momenten dat wegvalt wat er niet toe doet en ik de ander werkelijk mag zien.

“Je bent heel goed in de binnenkant onthullen,” zei iemand die ik had gefotografeerd van de week tegen me. Dat was fijn om te horen want het is waar het mij om gaat. De vrijheid voelen om te zijn en te laten zien wie je bent.

Ik ben dankbaar voor waar ik nu sta. En daar mag ik best wat meer van genieten. Een mooi zaadje om te planten 😉 En iets met eigenwaarde en toelaten van overvloed en licht en vreugde en liefde. Ergens heb ik de overtuiging dat ik daar heel hard mijn best voor moet doen. Dat ik eerst maar eens moet bewijzen dat ik het waard ben.

Maar wat een waanzin! Want natuurlijk ben ik het waard. Net als ieder ander. Alleen al het feit dat we hier zijn. Dat is genoeg. Meer dan genoeg.

Dat je dit jaar in liefde mag afsluiten en mag verwelkomen wat wil ontstaan met nieuwsgierigheid en vertrouwen dat het alles zal zijn waar je naar verlangt.