referenties


Miriam staat bekend om het vastleggen van de schitterende essentie van mensen.
Deze belofte maakte zij bij ons meer dan waar.
Op ongedwongen en ontspannen wijze maakte zij aansprekende portretfoto’s met de uitstraling zoals wij in het echt zijn.
Ondanks het ongemak dat wij vaak bij shoots ervaren was de samenwerking met Miriam een feestje.
Jan de Hoop
Coen Lievaart


Door de fotoshoot met Miriam is mijn leven wezenlijk veranderd. 
Er gebeurde iets dat ik het best kan omschrijven als schilden die van mij afvielen. Ik ervoer een gevecht om mijn oude schermen weer op te zetten maar ik voelde ook dat ik dat niet meer wilde. Toen we de portretten bekeken zei ik spontaan: “Ik ga steeds meer van die man houden.”
Vanaf dat moment is dat besef alleen maar aan het groeien.
Lies Kruiniger


Knap hoe Miriam van der Hoek er toch nog iets van heeft weten te maken! 😉
Ze gaat op zoek naar “de ziel van dingen” en dat is haar fantastisch gelukt. Dankjewel Miriam!
Michiel van der Pols


Miriam is een vakvrouw! Ik vond foto’s van mezelf nooit zo mooi en dacht dat ik niet fotogeniek was. Maar Miriam heeft prachtige portretten van mij gemaakt. Ik ben er heel blij mee. Het voelt alsof ze mijn essentie heeft gevangen en vastgelegd. Dankjewel Miriam!
Eveline Boender


Even poseren klik en klaar. Als je dat voor ogen hebt voor een portretfoto moet je juist niet bij Miriam zijn.
Wat me opvalt is het contact maken door vragen stellen en juist in de ontspanning of in de bezieling die daarop volgt toe te slaan om het beste beeld te maken. Miriam is niet snel tevreden want alles moet kloppen en haar beeld over mij als persoon moet perfect zijn. Ik mag zeggen: “Dat loopt altijd goed af”.
Kijk maar naar het resultaat: https://primaleren.nl
Het was voor mij best spannend maar ik zou het zo weer doen. Ik nodig u uit. Ervaar het zelf.
Miriam heeft het talent de ziel van de ander naar boven te halen.
Ernst Rijnberg


Deze ochtend met jou heb ik als heel waardevol ervaren. Nogmaals dank daarvoor. Ik voelde me erg op mijn gemak bij je. Bijzonder omdat ik me vaak helemaal niet zo zelfverzekerd voel. Bij het maken van de foto’s was dat gevoel er wel.
Marleen van den Berg


Dank Miriam voor je oprechte interesse en je professionaliteit. Ik ben ontzettend blij met de hele serie foto’s!
Annet Dries Heetman


Super gave shoot gehad bij Miriam van der Hoek. Als je ooit mooie foto’s wilt is ze zeker een aanrader! Ze laat je op je gemak voelen voor de camera en geeft je de ruimte om eigen ideeën in te brengen. Een super leuke en fijne shoot!
Elise van der Lans


Miriam kijkt door de oog van de lens naar de ziel. Haar unieke kijk op licht en omgeving zorgt voor een authentiek handschrift in fotografie. Ik vind het prachtig wat ze maakt en gun jou dat ook. Ik kan haar van harte aanbevelen omdat ze prachtig werk levert.
Yvonne van Sproet Image Consultancy


Miriam kijkt voorbij de lens en probeert een essentie van de persoon met de camera te vangen. Dit levert fraaie foto’s op.
Vincent Gruis


Miriam van der Hoek is een bijzonder mens en buitengewoon getalenteerde fotograaf die vanuit een integere menselijke betrokkenheid mensen fotografeert. Zij laat zich daarbij niet leiden door valse sensatiezucht maar door een oprechte nieuwsgierigheid naar het verhaal van en achter die mensen.
Christy de Witt


Miriam is a professional photographer with that very special capability to create a unique setting in one’s day to day environment shooting the most fantastic business photos. Highly recommended!
Marquerite Soeteman Reijnen