referenties

portretfotograaf

“Omdat het tijd was voor vernieuwing van mijn website, was het dus ook tijd voor nieuwe foto’s die meer over mezelf vertellen en hoe ik nu in het leven sta. Al langere tijd volgde ik Miriam van der Hoek, soulfotograaf. Kijk dacht ik, die kan mij echt waarnemen en een stukje van mij weerspiegelen in een foto. Met je website laat je immers een stuk van jezelf zien door tekst en beeld. De hele ontmoeting en shoot was zo ontspannen en prettig. Eigenlijk zaten we heerlijk te praten en vroeg ze honderd uit over de praktijk. Wie ik eigenlijk ben in mijn leven als kinder- en jongerencoach. Het was een fijne middag en ik ben erg blij met het resultaat. Wanneer je de foto’s ziet dan zie je mij! Bedankt voor een prachtige ervaring, de mooie foto’s en wanneer er weer een update nodig is dan weet ik je te vinden.”

Mirjam Voorhuis

fotograaf

“De foto dag met Miriam was een mooie en bijzondere dag. Het was een ware ‘ontmoeting met mezelf’. Ik wilde graag mijn pure zelf, mijn zachtheid, maar juist ook mijn kracht naar voren laten komen in de foto’s. Dit is gelukt. Een prachtig resultaat! En er is voor mij een deur open gegaan. Jouw woorden bij de foto’s op social media ‘Zijn wie je bent’, zijn zo kloppend! De voorbereidende gesprekken hebben me ook erg goed gedaan. Ik kon met je delen over wie ik ben en over mijn pad, en dit gaf een enorm gevoel van vertrouwen. Een mooi uitgangspunt om ontspannen en met vertrouwen de fotoshoot te starten. Van begin tot eind een mooi proces waarin je me begeleid hebt. Dankjewel voor het vertrouwen en de rust waarmee je het authentieke beeld van me hebt weten neer te zetten Miriam!”

Linda Heutinck

soulfotograaf portretfotograaf portret fotograaf rotterdam ziel

“Miriam is echt geïnteresseerd in jou als persoon en wat jij als ondernemer in de wereld wilt zetten. En daarmee versterkt ze je, als professional. Ze vraagt door en daardoor werd ik steeds helderder over de missie van mijn eigen werk als ondernemer. Dat voelde krachtig. En daar wilde ik ook zichtbaar in zijn. Omdat ze zo de tijd nam, kon ik ontspannen en met plezier voor de camera staan. Alsof ze een ruimte van aandacht creëert voor jou, om te zijn wie je bent en je missie zichtbaar te maken. Een unieke beleving! Daarom beveel ik haar van harte aan. Miriam is ontzettend lief, heeft echt aandacht voor jou als ondernemer, en is gedreven om hele mooie foto’s te maken. De samenwerking was gewoonweg een leuk avontuur, een fijne ontmoeting met als uitkomst foto’s waar ik blij mee ben en die ik graag op mijn website en LinkedIn profiel laat zien.”

Hester van Wingerden

soulfotograaf portretfotograaf portret fotograaf rotterdam ziel

“Getriggerd door Miriams bijzondere boek Luisteren in de Stilte, bezocht ik haar site en was getroffen door haar filosofie en manier van werken. Ik was niet op zoek naar foto’s maar wilde het proces, zoals zij dat op haar site beschrijft, meemaken. De manier waarop Miriam je meeneemt van je hoofd naar je hart is zo natuurlijk en daardoor zo bijzonder. Het gaf mij veel: een ontmoeting op zielsniveau, nieuwe inzichten en ook nog mooie foto’s! Veel dank Miriam!”

Rob Stuurman

soulfotograaf portretfotograaf portret fotograaf rotterdam ziel

“Dank je wel Miriam. Naast dat ik het hele proces als erg fijn en professioneel heb ervaren, was ik onder de indruk van je toewijding. Ik zal je aanbevelen in mijn netwerk.”

Jaco Geense

soulfotograaf portretfotograaf portret fotograaf rotterdam ziel

“Het was zo fijn om met jou op pad te zijn Miriam. Door jouw manier van zijn kon ik volkomen open zijn, met fantastische foto’s als resultaat. Dank je wel.”

Ineke Dane

“Ik denk met zoveel blijdschap en rust terug aan onze ontmoeting en fotoshoot. Ik ben onder de indruk van hoe jij via je lens mij naar voren hebt gebracht en hoe vertrouwd dat voelde.
In de lens zag ik als het ware jouw kern, dat bood veiligheid en vertrouwen waardoor mijn spontane, onbevangen meisje naar voren durfde te stappen. Dankbaar ben ik! Dank je wel.”

Siska Greving

“Wauw wat zijn de foto’s mooi en vooral ook leuk geworden! Ik zie echt hoe ik me voel in de foto’s terug. Heel bijzonder en zeer dankbaar! De shoot heeft mijn zelfvertrouwen ook echt een boost gegeven want ik kreeg heel wat mooie reacties dat de foto’s zo puur en oprecht zijn!”

Valerie Maas

“Een stukje van mijn reis naar zichtbaarheid mocht ik lopen met Miriam van der Hoek. Heel fijn om met deze vrouw te mogen samenwerken in alle rust en kwetsbaarheid. Nogmaals dank je wel voor wie je bent, de fantastische foto’s, de rust, de tijd en het vertrouwen!”

Britta van Houwelingen

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam portret

“Een fotoshoot met jou is heel fijn. Je weet de ontspanning te bevorderen en werkt met aandacht en geduld.
Dat nodigt uit om een laag van mezelf te laten zien waarin mijn bezieling en liefde leeft. Je weet het moment te ontregelen door een onverwachte vraag. Zo verleid je op een ontwapende manier om de controle los te laten.
De portretten laten veel beter zien wie ik ben en hoe ik graag contact wil maken. Je hebt de essentie van mijn openheid en persoonlijkheid verbeeld.”

Huub ter Haar

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam portret

“Ik wilde mijn bezieling, de man die ik ben, terugzien in foto’s. Want die energie is waarom mensen mij kiezen als therapeut. Eén blik op Miriam’s site vertelde mij genoeg. Zij kan dat. En zo is het. Miriam wil óók zien wie ik ten diepste ben. Vol nieuwsgierigheid en een warm hart. En ze kan nog fotograferen ook!”

Christiaan Vroegindeweij

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam portret

“Al een tijdje was ik op zoek naar een fotograaf. Toen kwam Miriam op mijn pad. Ik wist direct dat ik met haar een fotoshoot wilde. Binnen enkele dagen hadden we telefonisch uitgebreid kennis gemaakt en kort daarna was het D-Day 😉 Het was gewoon zo ontzettend fijn, gezellig, oprecht. Ik kon helemaal mezelf zijn en naast de stralende ‘Anja’ heeft Miriam ook mijn andere kanten kunnen vangen. Ik ben haast een beetje verliefd op de foto’s. Heel hartelijk dank!”

Anja Hermanus-Schröder

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“De ontmoeting met jou vond ik bijzonder. De uitwisseling, de verbinding en de vanzelfsprekendheid waarmee je ondertussen de foto’s maakte, gaven me het gevoel helemaal te worden gezien. En dan is het niet zo moeilijk om me te laten zien. En de foto’s vind ik prachtig! Dank je Miriam voor zowel de foto’s als voor de weg er naartoe.”

Robert van der Niet

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Het was een mooie ervaring.
Hoe Miriam opgaat in haar werk en compleet gerust stelt door haar vragen en professionele houding.
Ik kon compleet mezelf zijn. En dat zie ik terug in de foto’s.
Dankjewel lieve Miriam.”

Esta Koke

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“De fotoshoot met Miriam was echt een hele fijne ervaring. Normaal gesproken houd ik er helemaal niet van om te poseren voor foto’s maar dit was heel anders. Alles ging heel natuurlijk en dat maakte dat ik ook gewoon mezelf kon zijn. Niets hoeft, alles mag. En dat zie ik terug in de foto’s. Ben er heel blij mee!”

Femke Posthumus

“Wat was dit leuk!
Ik wilde nu echt eens foto’s van mij, waarop je kunt zien wie ik ben. Miriam van der Hoek volgde ik al een tijdje en haar manier van werken sprak me aan. Dus de stap gezet. En wat een goede stap!
Wind en water spelen altijd een rol in mijn leven dus het moest zo zijn dat het hard waaide! Heerlijk!
Erg blij met het resultaat!”

Ingeborg de Keizer

Portretfotograaf Rotterdam portret fotograaf

“Miriam neemt je als fotograaf mee naar jezelf.
Met haar aandachtige aanwezigheid in de voorbereiding kun je voelen dat je open gaat en dat je wezenlijke zelf zich in al zijn volledigheid mag tonen.
Zonder oordeel, zonder sturing, zonder aanpassing. Zoals je bent. 
Tijdens de fotoshoot is ze bij je aanwezig dwars door de camera heen, zonder zich er achter te verschuilen.
Dat maakt dat je je tijdens het maken van de foto’s GEZIEN voelt en niet bekeken.”

Judy de Graaff

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Miriam volgde ik al een tijdje op sociale media voor het moment dat het nodig zou zijn.
Haar open blik en de toegankelijkheid die ze uitstraalde spraken mij meteen enorm aan. 
Het was dan ook geen verrassing dat de fotoshoot zo vertrouwd en warm aanvoelde zelfs al namen we foto’s buiten in de natuur met een straffe wind en gevoelstemperatuur van rond het vriespunt.
Miriam stelde mij de juiste vragen waardoor alles ging stromen en voor de lens zichtbaar werd.
Mooi om te zien hoe zij zo verfijnd vastlegt waar ik als ondernemer voor sta.
Miriam is een fijn mens en ik voelde mij meteen op m’n gemak. Ook bleken we veel overeenkomsten te hebben op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, wat zorgde voor  een hele fijne connectie.”

Peggy de With

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“De shoot ging heel vanzelf en natuurlijk, ik voelde me geen moment ongemakkelijk. Miriam was er gewoon als mens bij, en toevallig had ze een camera vast tijdens onze gesprekjes over wat ik doe. Het resultaat mag er zijn!
Een prachtige serie foto’s in één sfeer en kleurstelling. Miriam heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. 
De eenduidigheid en energie van de foto’s klopte zo goed dat ik de kleurstelling heb doorgevoerd in mijn merk, wat zelfs leidde tot een remake van mijn website. Heel, heel erg blij ben ik hiermee.
Eindelijk sta ‘ik’ op de foto, de verschillende kanten van wie ik ben. Ik herken mezelf en ik krijg ook ontzettend mooie reacties. Dankjewel Miriam!”

Ingrid de Graaff

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Dank voor de prachtige portretten. Ik voelde me echt gehoord en gezien en dat zie je terug op de foto’s.
Je hebt het vermogen om dat wat ik graag uit wil stralen, wil laten zien aan de wereld, vast te leggen op beeld.
Het was een mooie samenwerking.”

Linda ter Steeg

Portretfotograaf Rotterdam portret fotograaf

“Wat was het spannend om zichtbaar te worden! Maar de ontmoeting met jou was heel inspirerend. Je stelde open vragen die ervoor zorgden dat ik ontspannen voor jouw lens stond. Het was een feestje met jou te werken.”

Masé Sutterland

Portretfotograaf Rotterdam Portret Fotograaf

“Ik wilde heel graag een foto die mijn essentie zou laten zien. Het klopt nu voor mij.
De foto moest het verhaal over mij vertellen en dat is nu zo.
Fijn dat ik het idee had dat het iets van ons samen was.
Ik voelde me heel vrij om mezelf te zijn en ook om iets te mogen willen.
Dat is voor mij niet vanzelfsprekend.”

Esther Cat

“Ik ben ontzettend blij met de foto’s!
Echt heel fijn dat het gevoel dat ik bij je had is uitgekomen!
Je hebt mijn ware zijn met je lens te pakken weten te krijgen, Yes!”

Kerstin Hopman

Portret Fotograaf Rotterdam Portretfotograaf Personal Branding

“Wat ik na afloop terug zag in de portretten was mezelf. Heel bijzonder vond ik dat. Ik ben trots dat ik mezelf hiermee kan profileren.
Je hebt aangevoeld wat een portret nodig heeft om te laten zien wie ik ben en het voelde veilig om jou de regie te geven.
Ik krijg alleen maar complimenten.
Dankjewel Miriam.”

Heleen van Zantvoort

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Knap hoe Miriam van der Hoek er toch nog iets van heeft weten te maken! 😉
Ze gaat op zoek naar ‘de ziel van dingen’ en dat is haar fantastisch gelukt. Dankjewel Miriam!”

Michiel van der Pols

Portret Fotograaf Rotterdam Portretfotograaf Personal Branding

“Super gave shoot gehad bij Miriam van der Hoek.
Als je ooit mooie foto’s wilt is ze zeker een aanrader! Ze laat je op je gemak voelen voor de camera en geeft je de ruimte om eigen ideeën in te brengen.
Een super leuke en fijne shoot!”

Elise van der Lans

Portret Fotograaf Rotterdam Portretfotograaf Personal Branding

“Door de fotoshoot met Miriam is bij mij een kleine wereld veranderd.
Ik was altijd in de veronderstelling dat een foto van mij pas dan mooi is als ik erop straal en lach. Maar wat ik na afloop terug zag was veel meer dan een mooie lach. Ik zag een vrouw in balans die zich kwetsbaar kan opstellen en kracht uitstraalt.
Dankjewel Miriam!”

Susanne Melhlkopf

“Even poseren klik en klaar. Als je dat voor ogen hebt voor een portretfoto moet je juist niet bij Miriam zijn.
Wat me opvalt is het contact maken door vragen stellen en juist in de ontspanning of in de bezieling die daarop volgt toe te slaan om het beste beeld te maken.
Het was voor mij best spannend maar ik zou het zo weer doen. Ik nodig u uit. Ervaar het zelf.
Miriam heeft het talent de ziel van de ander naar boven te halen.”

Ernst Rijnberg

Portret Fotograaf Rotterdam Portretfotograaf Personal Branding

“Ik heb echt genoten van de shoot en voelde me enorm op mijn gemak bij jou.
Je weet wat je doet en doet dat met bezieling.
Heel fijn was het.
Je stelt vragen en je luistert waardoor je precies hebt weten te vangen wie ik ben.”

Jacqueline Blaak

Portret Fotograaf Rotterdam Portretfotograaf Personal Branding

“Deze ochtend met jou heb ik als heel waardevol ervaren.
Nogmaals dank daarvoor. Ik voelde me erg op mijn gemak bij je.
Bijzonder omdat ik me vaak helemaal niet zelfverzekerd voel. Bij het maken van de foto’s was dat gevoel er wel.”

Marleen van den Berg

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Door de fotoshoot met Miriam is mijn leven wezenlijk veranderd. 
Er gebeurde iets dat ik het best kan omschrijven als schilden die van mij afvielen. Toen we de portretten bekeken zei ik spontaan: Ik ga steeds meer van die man houden. Vanaf dat moment is dat besef alleen maar aan het groeien.”

Lies Kruiniger

portretfotograaf rotterdam personal branding

“Miriam is een vakvrouw!
Ik vond foto’s van mezelf nooit zo mooi en dacht dat ik niet fotogeniek was. Maar Miriam heeft prachtige portretten van mij gemaakt. Ik ben er heel blij mee.
Het voelt alsof ze mijn ziel heeft gevangen en vastgelegd.
Dankjewel Miriam!”

Eveline Boender

portretfotograaf rotterdam personal branding

“Dank Miriam voor je oprechte interesse en je professionaliteit.
Ik ben ontzettend blij met de hele serie foto’s!”

Annet Dries Heetman

portretfotograaf rotterdam personal branding

“Miriam stelt je tijdens de fotoshoot centraal zonder dat je je er ongemakkelijk bij voelt. Ze durft zich open en kwetsbaar op te stellen en weet heel goed wat ze wil en doet als het om fotograferen gaat. Dat maakte de shoot voor mij heel prettig en ongedwongen. Op elke foto ben ik geportretteerd zoals ik ben. Ik ben erg blij met het resultaat en gebruik de foto’s consistent. Zo durf ik mezelf zeker te laten zien!”

Natascha van der Horst

portretfotograaf rotterdam personal branding

“Ik heb de fotoshoot met Miriam als heel natuurlijk en relaxed ervaren. Ze wist in het voortraject naar de dag toe al veel rust en vertrouwen te geven waardoor ik me niet heel erg ongemakkelijk voelde. Tuurlijk blijft het spannend om je ‘bloot’ te geven en poses aan te nemen, maar ik heb het niet als hinderlijk ervaren. En daarbij, ik ben super blij met het eindresultaat!”

Lisette Puister

soul fotograaf portretfotograaf rotterdam

“Miriam kijkt voorbij de lens en probeert een essentie van de persoon met de camera te vangen.
Dit levert fraaie foto’s op.”

Vincent Gruis