hier en nu

hier en nu

Geen stoffig straatje in Egypte. Maar een brede straat waar de tram doorheen dendert en fietsers en automobilisten strijden om dezelfde ruimte. Midden in het hart van Rotterdam. Hoe anders. Maar hoe echt ook.

Voor beeld bij mijn vorige blog zocht ik een edelsmid bij wie ik een foto zou mogen maken en Sabine liet me binnen. Eigenlijk precies zoals tijdens de reis waar ik over schreef.

Een edelsmid die het goed vond dat ik binnenkwam met alles wat ik had.

Hoe symbolisch voor het besluit dat ik net die ochtend had genomen. Fotografie zou weer deel worden van mijn leven. De toestemming van Sabine voelde als een onderschrijving van dat besluit. Een bevestiging in het hier en nu dat het goed was.

Visualiseren dat je met je talenten neerzet waar je van droomt is één ding. En het is ook essentieel om iets in gang te zetten. Maar dan. Hoe. Wat. Waar beginnen.

Eigenlijk denk ik dat je dat los kunt laten. Omdat je hart vanzelf zal ingeven welke stappen je kunt zetten om te bereiken wat je voor je hebt gezien.

En soms zul het niet begrijpen. Mogelijk angst ervoor opzij moeten zetten. Maar bel die persoon wanneer dat juist voelt om te doen. Ga naar de opening van die tentoonstelling. Voel met welke mensen je het liefst zou werken. Zoek ze op. En vertel ze waar je goed in bent. Start die opleiding. Schrijf dat stuk. Maak dat werk. Welke stappen het ook zijn die je voelt te willen zetten. Zet ze.

Ze zullen je brengen waar je wilt zijn.

Sabine is edelsmid bij Oxo aan de van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam.
Ik ben dankbaar voor de bijzondere ontmoeting en voor haar toestemming een foto te mogen maken voor bij mijn blog.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *