de wereld wacht op je

de wereld wacht op je

Zoals ik sjamanistische trance reizen maak voor mensen die bij mij in de praktijk komen maak ik ze ook voor mezelf. Het zijn reizen vergelijkbaar met een droom maar helder en met het bewustzijn gericht op de spirituele dimensie. Soms ga ik zonder vraag. Gewoon om te zijn met mijn krachtdier en op te laden. Maar deze keer was er iets dat ik moest weten.

Mijn krachtdier nam me mee en ik kwam terecht in een straatje in Egypte. Een smal en stoffig straatje met huisjes van gele bakstenen. In bijna elk huisje waar ik langskwam was een edelsmid aan het werk. Ik wilde naar binnen maar dat mocht alleen als ik mijn krachtdier buiten zou laten. Dat voelde niet goed en dus ik liep door. Maar bij elke deur gebeurde hetzelfde. Ik mocht binnen maar alleen zonder mijn krachtdier.
Uiteindelijk kwam ik bij een smid die het wel goed vond als ik binnen kwam met alles wat ik had. En toen begreep ik dat de hele weg een beproeving was geweest. Dit was de bedoeling. Zijn met al mijn kracht en die altijd toestemming geven te bestaan. Omdat het deel is van wie ik ben.

Ik zag de absolute schoonheid. De glinstering. De rijkdom van het werk van de smid. En ineens drong de boodschap tot me door. Dit is wat je kunt scheppen wanneer je jezelf toestemming geeft te zijn met alles wat je bent. Op hetzelfde moment keek de smid me aan met wijze liefdevolle ogen die me uitnodigden precies dat te doen. Wees er maar. Het is zo belangrijk wat je hebt te geven. De wereld wacht op je.

En dat geldt ook voor jou. Jij hebt ook jouw gave te geven. Jouw talent. Jouw licht.

Meestal zal het verzoek niet letterlijk zijn. Laat jij jouw kracht maar buiten. En krijg je het in de vorm van een neerbuigende opmerking. Een minachtende blik. Maar het is niet van jou! Het heeft niets met jou te maken. Vaak is het angst van de ander. Verdriet. Verloren dromen. Een confrontatie met wat de ander nog heeft op te lossen in zichzelf.

Daar kun je door geraakt worden en uit evenwicht gebracht. Je waardeloos voelen. Maar bezie het met mededogen. En laat het bij de ander.

Wees er maar. Met alles wat je bent. De wereld wacht op je.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *