verbinding

verbinding

Van een afstand kon ik ze al horen. Maar het was meer dan alleen het geluid van de trommels. Toen ik dichterbij kwam zag ik een energie die ik zelf ook kan voelen. Als ik mediteer. Of in de natuur ben. De vreugde van contact maken met je ziel. Opgaan in iets groters.

Zijn we eigenlijk niet allemaal op zoek naar hetzelfde. Verbinding maken met wie we ten diepste zijn.

Iedereen heeft een eigen manier van zoeken naar die verbinding. Muziek maken is een manier. Zoals ik dat zag op de hoek van de straat. Maar een ander gaat mediteren. Of dansen. Wandelen in de natuur. Spelen met de wind. Kijken naar de wolken. Vasten. Hardlopen. Schilderen.

Wat als we dat van elkaar zouden respecteren. Dat iedereen een andere manier heeft. Om te voelen wie hij of zij is. Dan kunnen we elkaar een hand geven in hetzelfde streven. Daarin verbinding maken niet alleen met onszelf. Maar ook met elkaar. Hoe verschillend we ook zijn.

Die gedachten blijven bij me. Ook als ik het geluid van de trommels niet meer hoor. Oordelen is niet meer relevant.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *