granola

granola

Even een chill momentje. Het helpt me altijd om mijn gedachten tot rust te brengen. Lekker met mijn handen iets maken dat ik daarna kan opeten.

Granola maak ik altijd zelf want dan krijg ik het helemaal zoals ik het wil hebben. Zonder suiker, gluten en zuivel en ook zonder vet want ik eet het in de ochtend en dan wil ik nog geen vet om niet meteen mijn lever te belasten.

En het is echt mega simpel om te maken!

Boekweitvlokken (500 gram) met bananen (ongeveer vier, afhankelijk van hoe groot en rijp ze zijn) tot een stevig deeg kneden, verkruimelen over een bakplaat in een oven op 175 graden tot het een beetje krokant en goudkleurig wordt en klaar.

Met afkoelen wordt het nog meer krokant. Heb je iets om op te kauwen. Heerlijk over het zachte van een smoothie bowl van vers fruit met spinazie vind ik dat. Wil je me wakker maken, dan mag dat daarmee.

Deze keer heb ik kaneel aan de granola toegevoegd maar er kunnen bijvoorbeeld ook dadels en moerbeibessen doorheen en gehakte noten als je juist wel wat vetten wilt. Kokossnippers en een paar korrels zeezout erdoorheen is ook lekker.

Wat heeft dat met mijn werk te maken? Niets! Behalve dan dat ik het leuk vind om er fotootjes van te maken 😉 En dat ik daarna met een opgeruimd hoofd weer verder kan. Soms zelfs met nieuwe ideeën.

Met hardlopen heb ik dat ook en met dansen. Ineens kan me dan een zin of een scene te binnen schieten voor mijn roman of een andere kijk op iets dat me bezighoudt.

Op die manier heeft het dan toch wel wat met mijn werk te maken. Want dat kan je alleen maar goed (blijven) doen als je ook zorgt voor momenten van lekker even iets heel anders.

Wat doe jij om tussendoor je gedachten op te ruimen?