mijn volgende boek

mijn volgende boek

Verder met mijn volgende boek 🙂 Nu ‘Luisteren in de Stilte’ is verschenen vond ik dat ik bij de Kamer van Koophandel de code 9003 voor ‘Schrijven en overige scheppende kunst’ wel mocht toevoegen aan mijn werkzaamheden.

En nu ik dat heb gedaan, mag ik van mezelf ook echt aan mijn volgende boek verder werken. Waar het eerst nog voelde als flierefluiten, wat het niet is en het is ook echt niet altijd leuk maar ik verdien er (nog) niets mee, vind ik het nu iets waar ik mijn tijd wel degelijk aan mag besteden.

Door mezelf op deze manier toestemming te geven komt er eindelijk een beetje schot in de zaak. Bijna twee jaar ben ik al bezig met schrijven en soms ging ik niet verder omdat ik bang was dat er niets meer zou komen maar ik vond dus ook dat het eigenlijk niet echt mocht. En wie was ik eigenlijk om te denken dat ik het zou kunnen.

Mijn volgende boek is een roman. Het gaat over een persoonlijke zoektocht van iemand. Je maakt de hoofdpersoon mee van een jaar of vier tot volwassen. Het hele verhaal is rond maar heeft nog een heleboel nodig. Wat betreft het aantal woorden zit ik nu op 27.000 ongeveer en voor deze zomer heb ik me als doel gesteld om daar ruim 40.000 van te maken, dan zit ik over de helft.

In het begin luisterde ik tijdens het schrijven vaak naar binaural beats of naar het geluid van de regen of componisten van filmmuziek, maar sinds deze zomer luister ik naar deep house. En wat is dat lekker!

Het past helemaal niet bij het verhaal maar ik raak in een soort trance en als ik het even niet meer weet dan sta ik op, zet het beeld aan en dans mee met allemaal andere mensen ergens op een dak aan de andere kant van de wereld. Of op een tropisch eiland. Aanrader 😉