kwetsbaar voor de camera

kwetsbaar voor de camera

“Een foto, ja, dat wil ik nog een keer. Eigenlijk is het ook wel echt nodig.
Maar ja, lekker kwetsbaar voor de camera.

Geen idee trouwens wie ik moet vragen. Sta ik daar straks. Tegen een muur geplakt door een fotograaf waar ik niks mee heb. Kan ik geen kant meer op. Weet ik niet wat ik met mijn handen moet en zo. En dan trek ik zo’n grimas. Want ja, ik moet natuurlijk lachen. Dat zeggen ze dan altijd. Ziet er vast niet uit.

Die ene foto van 7 jaar geleden, die kan nog best. Mensen zeggen wel dat ik er niet op lijk en dat ik in het echt veel leuker ben. Maar ja.

Eigenlijk zou ik het best willen. Laten zien wie ik echt ben. Maar dan ben ik natuurlijk weer net dat ene speciale geval bij wie het never nooit lukt. Hup, even een foto. Ja hoor. Zo werkt het niet bij mij.

En het gaat toch over mijn werk, over wat ik doe, daar hoeft toch geen portret van mij bij.
Zie ik het straks terug en krijg ik weer een bevestiging dat ik niet fotogeniek ben. Dat ik niet leuk ben.
Dat ik het niet kan. Poseren. Wat een gedoe.”

Redenen genoeg om een fotoshoot uit te stellen 😉 Maar weet je wat? Dat hoeft niet want het is leuk!
En het gaat ook eigenlijk helemaal niet over de foto maar over jou. Over wie jij bent.

Het resultaat is eigenlijk bijzaak. Een resultaat van een ontmoeting waarin ik op zoek ga naar wie jij bent en je uitnodig om je schitterende zelf te laten zien.
Gewoon door in gesprek te zijn. Niks bijzonders eigenlijk. Maar het moment dat ik dan zie gebeuren dat iemand tevoorschijn komt is zo mooi!

Wil je wel eens weten hoe andere ondernemers omgaan met zichtbaarheid? Lees (en bekijk!) dan mijn gratis Schaamteloos Jezelf inspiratie magazine.

Het is een magazine gemaakt om te inspireren je talenten in de wereld te zetten en jezelf zichtbaar te maken met waar je goed in bent.

Gratis hier te downloaden!