stap voor stap

stap voor stap

Van de ene op de andere dag stopte ik met roken. Van een pakje per dag naar niks. Ik had een film gezien (geen idee meer van de titel het is meer dan 20 jaar geleden) over iemand die ziek was maar daar niets aan kon doen. Ze had niet lang meer te leven. En ik was helemaal uit eigen vrije wil aan het zorgen dat ik met mijn gezonde lichaam dezelfde kant op zou gaan.
Waar de f*ck was ik mee bezig! Nooit meer een peuk aangeraakt.

Zo wilde ik ook dat het met mijn eigenwaarde zou gaan. Dat ik van de ene op de andere dat zou voelen dat ik de moeite waard was. Elke dag. En de hele dag.

Ik bedacht van alles. Want vanaf dan zou het allemaal ineens poef! anders zijn.

Bij volle maan liep ik bloot een ijskoude zee in om een nieuw begin te maken.
Ik bedacht een ritueel in het bos waarbij ik uit de kooi brak die ik (en dat besefte ik heel goed) zelf om me heen had gebouwd en nog zorgvuldig onderhield ook.
Van zonsondergang tot zonsopgang maakte ik een wandeling door een onbekend natuurgebied. Familie opstellingen deed ik. Een vision quest. Therapie.

Maar magisch van de ene op de andere dag een ander leven kreeg ik niet.

Wel bracht alles wat ik deed me verder. Stap voor stap.

Inmiddels weet ik heel goed dat ik er mag zijn. Dat ik de moeite waarde ben. Dat ik ook mijn ruimte hier op aarde in mag nemen. Mezelf mag laten zien en mag zijn wie ik ben.

En tuurlijk val ik nog wel eens terug. Maar daar kom ik altijd wel weer uit.

Mediteren helpt me daarbij en ik weet zeker dat het jou ook zal helpen los te laten wat je niet meer dient en te voelen hoe waardevol jij bent en dat je jezelf mag laten zien.

Daarom kom ik straks met de Schaamteloos Jezelf meditatie reis. Een reis van 7 dagen voor vrouwen die met bezieling ondernemen en het lastig vinden zichzelf zichtbaar te maken.

Een reis om los te laten wat je tegen houdt om dan vol vertrouwen in het licht te gaan staan met wat jij de wereld komt brengen.

Stap voor stap.