tijd

tijd

Tijd. Heb je het? Maak je het? Wil je er meer van? Ervaar je tekort?
Tijd bestaat bij de gratie van de klok. Dan kunnen we afspraken maken en deadlines halen.

Maar tijd is ook de seizoenen. De stand van de zon aan de hemel. Appels aan de bomen en zwaluwen die vertrekken. Zonder afspraak en zonder deadline gaan ze. Ze voelen wat ze hebben te doen.

Wij moeten vaak wat we doen. Neem jij tijd om zomaar te lopen naar waar je voeten je willen brengen? Met alles wat we moeten zijn we soms ver verwijderd van wat we voelen. Van wie we zijn. Echt zijn.
Maar wanneer alles om je heen wegvalt. Wat is de roep die je dan zou voelen. Dat verlangen. Wat zou je doen als je niets meer zou moeten?

Geen tijd. Wat gaat er allemaal aan je voorbij omdat je denkt dat je het niet hebt.
Eigenlijk heb je het altijd. Het is maar hoe je het besteedt.
Waar geef je aandacht aan en waarom.

Mijn opleiding Kruidengeneeskunde afmaken was nog niet mijn plan.
Toch ben ik begonnen aan het vierde en laatste jaar. Voor ik het wist had ik het besloten. Hoe kon ik dat nou doen! Met alle plannen die ik heb voor mijn bedrijf!
Maar net als de zwaluwen voel ik dat het tijd is. En heb ik naar dat gevoel geluisterd.

Soms weet je na afloop pas waarom je de keuzes maakt die je maakt.
Wat kruiden hebben te brengen kan zomaar deel worden van mijn missie als fotograaf om vrouwen die met bezieling ondernemen te inspireren en begeleiden zichzelf vol vertrouwen te laten zien.

Succesvol zijn met je bedrijf gaat tenslotte niet alleen over zichtbaarheid en goed werk leveren. Het gaat ook over goed zorgen voor jezelf. Tijd heeft daar niets mee te maken. Maar misschien het loslaten ervan wel alles.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *