vergelijken

vergelijken

Dus je hebt nog geen boek geschreven. Twintig jaar ervaring heb je nog lang niet en een lezing heb je nooit gegeven. Laat staan een dagtraining. Een wetenschappelijk rapport heb je nog niet gepubliceerd gekregen en gepromoveerd ben je ook niet. Eigenlijk kwam die universitaire studie er helemaal niet van.

Jezelf vergelijken met al die anderen die dat allemaal wel hebben gedaan is dodelijk voor wat jij in de wereld wilt zetten. Wat anderen hebben bereikt is niets meer dan dat. Het heeft niets met jou te maken. Het zegt niets over jouw talenten. Niets over jouw waarde.

Dus koester je dromen. Neem ze in bescherming. Deel ze met mensen die jouw drang begrijpen waar te maken wat je voor ogen hebt. En daarin geloven. Geef je dromen de voeding die ze nodig hebben. Zie voor je hoe het zal zijn wanneer je ze hebt verwezenlijkt en vier elke stap die je daartoe zet.

Tot het moment dat je geen angsten meer kent. Nou vooruit dan. Een paar nog. Maar die verbleken bij de liefde die je voelt voor wat je hebt door te geven. Vergelijken is dan allang niet meer aan de orde.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *